ŽFL: Le še korak do ubranitve naslova!
30.
Mar

Prvo dejanje finala ŽFL je upravičilo svoje ime. Videli smo vse kar spada v boj za prvo mesto.
Tekmo so bolje odprla naša dekleta, saj so v tretji minuti vodila že z 2:0. Nato so sledili trenutki domačink in hladen tuš v sedmi in osmi minuti, ko so domačinke poravnale rezultat. Le minuto kasneje so imele igralke Slovenskih goric priložnost, da povedejo, vendar niso izkoristile darila iz desetih metrov. Naša vratarka Maša Kač je odlično posredovala in zbrala prvo obranjeno desetmetrovko na tekmi, do konca srečanja ji je uspelo zaustaviti še vse ostale poskuse gostiteljic in ohranila nedotaknjeno mrežo kar se tiče udarcev iz kazenskih strelov. Tik pred odmorom je Celjanke v vodstvo popeljala Vanja Tanšek, ki je dosegla svoj drugi gol na tekmi.
V drugem polčasu je v 27. minuti vodstvo povišala Sergeja Kos. Domačinke so dve minuti pozneje uspele z igralko več, potem ko je bila prestrogo z drugim rumenim kartonom kaznovana naša Tamara Vetrih, še zadnjič zadeti. Do konca srečanja so naše nogometašice uspele zadeti še trikrat, svoj tretji gol sta prispevali Vanja Tanšek in Sergeja Kos, enega je dodala Klara Cene.

Pohvale gredo vsem igralkam za srčno in trdo igro, vsekakor pa zahvala tudi našim zvestim navijačem, ki so tudi tokrat na gostovanju preglasili domačine in vzorno prikazali kako se podpira in navija za svoj klub!

 

KMN Slovenske Gorice – ŽNK Celje 3:7 (2:3)
0:1 Kos (2.), 0:2 Tanšek (3.), 1:2 Tuš (7.), 2:2 Tuš (8.), 2:3 Tanšek (20.), 2:4 Kos (27.), 3:4 Bratović (29.), 3:5 Kos (35.), 3:6 Cene (36.), 3:7 Tanšek (40.)

 

V soboto, 4. aprila, vas vabimo na povratno tekmo finala, ki bo v športni dvorani Šolskega centra Celje ob 16:00.

Vabljeni vsi navijači k podpori naših deklet!

 
Tekst: ŽNK Celje / A.Š.
Foto: ŽNK Celje / K.K.
Galerija slik