ŽFL: Vnovič prvakinje!
5.
Apr

Dekleta so v povratni tekmi finala uspela obraniti prednost s prvega srečanja.
Rezultat 2:2 je zadostoval za slavje pred polno tribuno Šolskega centra Celje, ki je tokrat sprejela kar 400 obiskovalcev.

Gostje iz Slovenskih goric so silovito pričele srečanje in po zadetkih Tine Paliska v 2. in Nike Bratović v 15. minuti vodile z 2:0. Do konca polčasa se nalet gostujoče ekipe ni ustavil, še vedno so bila nevarna za naša vrata, medtem, ko so poskusi naših deklet končala v naročju vratarke ali pa ob golu.

V drugem polčasu smo spremljali popolnoma spremenjeno igro Celjank, saj so pokazale pravi karakter in se osredotočila na bolj zbrano igro v napadu. To se je potrdilo v 28. in 32., ko je stvari v svoje noge vzela Sergeja Kos in izenačila izid na semaforju, ter še samo potrdila strelski primat v prvenstvu. Prav najboljša strelka je bila zaradi drugega rumenega kartona v 38. minuti izključena. Tokrat pa jim je uspelo zdržati brez zadetka dve minuti in to kljub igranju z roko kapetanke Mateje Vojsk v kazenskem prostoru, ko je odlično formo iz zadnjih tekem ponovno prikazala Maša Kač in na svoj konto dodala še ubranjeno najstrožjo kazen s šestih metrov. Rezultat se do konca ni spremenil in slavje se je lahko začelo!

V letošnji sezoni so v prvenstvu nastopale naslednje igralke:
Vojsk Mateja, Andrejčič Tamara, Cene Klara, Flis Anamarija, Henigman Sarah, Kač Maša, Kos Sergeja, Špoljarič Tjaša, Tanšek Vanja, Vetrih Tamara, Voga Anja, Voga Tanja, Zabukovec Mateja in Zdolšek Nina.
Omenjene igralke so dosegle 103 zadetke in jih prejele le 25, torej se lahko pohvalijo z najbolj efektivnim napadom in obrambo! Kapo dol!

 

ŽNK Celje – KMN Slovenske Gorice 2:2 (0:2)
0:1 Paliska (2.), 0:2 Bratovič (15.), 1:2 Kos (27.), 2:2 Kos (32.)

 

Še enkrat najlepša hvala sponzorjem, obiskovalcem, staršem, prijateljem, ter nenazadnje nasprotnicam, saj bi brez vas zelo težko shajali skozi sezono!

Se vidimo naslednjo sezono!

 
 
Tekst: ŽNK Celje / A.Š.
Foto: ŽNK Celje / K.K.
Galerija slik